VillaMusicRights is hét alternatief voor Buma/Stemra. Zakelijke gebruikers, zoals winkels, horecabedrijven en omroepen, sluiten een licentie bij ons af tegen een duidelijk tarief. Songwriters of componisten houden al hun rechten zelf in handen en beheren deze via onze website.

> Lees verder 


BEN JE ONDERNEMER?

1. Luister naar muziek
2. Selecteer muziek
3. Schaf licentie aan

 

Inloggen Aanmelden Informatie


BEN JE COMPONIST?
1. Upload je muziek
2. Bepaal het tarief (licentie)
3. Bepaal de periode (licentie)

Inloggen Aanmelden Informatie


Like us op onze Facebook pagina

BLOG: Hervorming auteursrecht

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Het kabinet gaat het auteursrecht nog niet hervormen. Nederland wil eerst initiatieven uit Europa afwachten. Dat zei staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie onlangs in de Tweede Kamer.

Eerder dit jaar liet de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer weten voorstander te zijn van een flexibeler, toekomstbestendiger en meer rechtszeker auteursrecht door de introductie van meer open geformuleerde uitzonderingen en beperkingen.

 

De vroegere Nederlandse Eurocommissaris van de Digitale Agenda, Neelie Kroes stelde zich op het standpunt dat niemand baat heeft bij het huidige auteursrecht. Het werkt creativiteit, innovatie en economische groei tegen. Zij wilde naar een auteursrechtenstelsel waarin de maker en de consument centraal staan en dat innovatie en creatie stimuleert door makers te belonen. Het huidige systeem schiet volgens haar in die doelstellingen tekort. Tussenpersonen zoals uitgevers hebben in het huidige systeem een dominantere rol dan de makers. Het gaat erom een systeem te creëren dat gebruik maakt van nieuwe technologieën en de verspreidingsmogelijkheden.

 

De nieuwe eurocommissaris van Digitale Economie en Samenleving, Günther Oettinger gaf in een interview aan dat hij duidelijkheid wil scheppen. Hij is van mening dat internetbedrijven zoals Google een heffing moeten betalen. Daarbij moet duidelijk zijn wat hierbij de rechten zijn van auteurs en kunstenaars. 

 

Dat belooft niet veel goeds. Een nieuw auteursrecht waarbij heffingen centraal staan.

 

Koos Kalkman,

directeur VillaMusicRights

 

> Wie heeft nou het auteursrecht op het luchtalarm?« Terug naar het nieuwsoverzicht