VillaMusicRights is hét alternatief voor Buma/Stemra. Zakelijke gebruikers, zoals winkels, horecabedrijven en omroepen, sluiten een licentie bij ons af tegen een duidelijk tarief. Songwriters of componisten houden al hun rechten zelf in handen en beheren deze via onze website.

> Lees verder 


BEN JE ONDERNEMER?

1. Luister naar muziek
2. Selecteer muziek
3. Schaf licentie aan

 

Inloggen Aanmelden Informatie


BEN JE COMPONIST?
1. Upload je muziek
2. Bepaal het tarief (licentie)
3. Bepaal de periode (licentie)

Inloggen Aanmelden Informatie


Like us op onze Facebook pagina

HEBBEN BOB DYLAN EN NEIL YOUNG RECHTEN WEGGEGEVEN?

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Openbaarmaking is het recht om je muziek openbaar te maken en houdt in dat je je werken voor een publiek ten gehore kunt brengen. Dat kan door een optreden zijn, maar ook via radio, televisie of internet.

Vastlegging en reproductie betekent dat je je werken op een fysieke geluidsdrager, zoals cd en dvd, mag vastleggen en dat je er kopieën van mag maken.

 

Er zijn ook bijzondere (gebruiks)rechten die afgeleid zijn van deze rechten:

 

Muziekuitgave: Oorsponkelijk ging het hier om bladmuziek. Tegenwoordig leggen muziekuitgevers zich toe op het op de markt brengen van muziek.

Mastering: Dit is het afwerken van een mix naar een geheel en er worden klankcorrecties gedaan. Dit is een bijzonder vorm van vastlegging, soms onderdeel van platencontracten.

Licentie: Dit houdt in dat je een recht tot gebruik van je werken geeft aan een bedrijf dat voor jou de exploitatie verzorgt. Je houdt dan zelf de hoofdrechten. Het gaat meestal om voorraadmuziek (stock music). Deze muziek is speciaal gemaakt voor gebruik in film, televisieproducties en reclame.

Distributie: Distributierechten worden gegeven aan verschillende soorten providers, vroeger aan platenzaken, tegenwoordig aan online bedrijven.

Synchronisatie: Deze vorm komt voor bij platencontracten en houdt in dat muziek kan worden toegevoegd aan films, televisieseries en reclames.

Innkomsten uit concerten en merchandising: Dit heeft officieel niets met auteursrecht te maken. Iedere artiest verdient met optredens of merchandising.« Terug naar het nieuwsoverzicht