VillaMusicRights is hét alternatief voor Buma/Stemra. Zakelijke gebruikers, zoals winkels, horecabedrijven en omroepen, sluiten een licentie bij ons af tegen een duidelijk tarief. Songwriters of componisten houden al hun rechten zelf in handen en beheren deze via onze website.

> Lees verder 


BEN JE ONDERNEMER?

1. Luister naar muziek
2. Selecteer muziek
3. Schaf licentie aan

 

Inloggen Aanmelden Informatie


BEN JE COMPONIST?
1. Upload je muziek
2. Bepaal het tarief (licentie)
3. Bepaal de periode (licentie)

Inloggen Aanmelden Informatie


Like us op onze Facebook pagina

Muziek details

« Ga terug


Titel van het nummer Leave a Light On
Artiest Martin van de Vrugt
Genre Folk
Componist Martin van de Vrugt
Omschrijving

Martin van de Vrugt (Deventer, 1963) is meer dan een singer-songwriter alleen: sinds 1980 schrijft en speelt hij zijn eigen nummers, zich zelf begeleidend op akoestische gitaren en harmonica. Hij deelt regelmatig het podium met artiesten als Mischa Lelieveld, Marijn Wijnands (Marain), Rosa Sky, Martin Korthuis en Marten de Paepe, de Amerikaanse Shane Alexander, Jessica Kilroy en Karyn Oliver, het Australisch/Franse duo Kenna & Cox en met de Engelse singer-songwriters Emma Black en Ian Britt.


 


In zijn jeugd geïnspireerd door o.a. Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young maar later ook de traditionele (Amerikaanse) folk, country, jazz en blues begon Martin in 1980 als straatmuzikant en werkte zich op naar vele kleine en grotere podia in Nederland en daarbuiten.


 


Zijn shows zijn afwisselend dynamisch en verstild, zijn liedjes ontroeren, niet in de allerlaatste plaats omdat Martin feilloos zijn visie op gevoelens over de wereld en zichzelf weet te vangen en weet om te zetten in mooie teksten en tijdloze muziek.

Martin heeft zijn eigen huisstudio waar hij voor zichzelf maar, als producer ook met andere independent artiesten al prachtige cd's opnam. Zijn cd Road to Raptur' die in 2009 uitkwam kreeg zeer goede recensies. Het integere en indrukwekkende openingsnummer Leave a Light On werd door de Dutch Country Association 
uit honderden songs gekozen om Nederlandse country (en aanverwante) muziek te promoten in het buitenland en verscheen, ook als openingsnummer, op de 2010 verzamel-cd van de Olon.Hieruit zou geconstateerd kunnen worden dat Martin's muziek in het hokje 'country' gestopt moet worden. Niets is minder waar: zijn liedjes zijn niet onder een noemer te vangen en spreken een groot en divers publiek aan.

In mei 2013 is zijn zesde soloalbum Fall from Grace uitgekomen met daarop elf zeer persoonlijke nummers. Het album is een weerslag van een aantal moeilijke jaren die Martin in zijn persoonlijk leven moest doormaken. Pijnlijk direct en intiem...

Vergoeding € 0,50
Periode 3 maanden

* Voor omroepdoeleinden: Prijs op aanvraag